НОВИНИ

Среща на върха във Виена, посветена на миграцията по балканския маршрут

Във Виена започва среща на върха, посветена на миграцията по балканския маршрут. Форумът е под егидата на австрийския канцлер Кристиян Керн. Подробности за срещата разказва специалния ни пратеник Александър Марков.

Александър Марков
от Александър Марков
12:13, 24.09.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света

След броени минути канцлера Кристиян Керн ще започне да приема правителствените делегации на страните, поканени да участват в срещата на високо ниво за миграцията по балканския маршрут. Сред поканените са премиерите на България, Гърция, Албания, Германия, Сърбия, Хърватия,Македония, Словения, Унгария и Румъния. В срещата ще участва и президентът на ЕС Доналд Туск, както и еврокомисарят по миграционните въпроси Димитрис Аврамопулос.

В интервю пред вестник "Де щандарт" канцлерът Кристин Кер обяви какви теми ще бъдат обсъдени на тази среща. Една от темите е "Наблюдението на външните граници на ЕС при България и Гърция". Това е един много по-добър мониторинг, който на време да дава информация от какво точно помощ имат нужда България и Гърция. Знаете двете страни преди дни получиха по 160 млн евро за справяне с мигрантската криза. Бяха изпратени 250 официри от "Фронтекс", които да подпомогнат с техника нашите усилия за охрана на границата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млекопроизводители изпитват липса на качествено мляко
Млекопроизводители изпитват липса на качествено мляко
Земетресението във Вранча беше усетено и в България
Земетресението във Вранча беше усетено и в България