COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Среща при кмета на Асеновград след напрежението в града снощи

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след напрежението, което възникна снощи. Хиляди излязоха по улиците на града в знак на протест след побоя над млади гребци в понеделник. Наложи се полицията да спре част от протестиращите, които се бяха отправили към ромската махала на града. Обстановката в града постепенно се нормализира. В този час кметът Емил Караиванов се среща с протестиращите граждани.

от Николай Райшинов
12:01, 29.06.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Близките на битите деца настояват за справедливост и спешна намеса от страна на институциите. В града вече започна събирането на подписка, която ще бъде изпратена до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите деца: То навсякъде се знае,че в България всичко е за три дни, но се надявам, че няма да приключим тук с тези протести и политиците да си помислят какво става тук в тази държава...това си е чист опит за убийство, да трепят малките деца.

Въпреки протестите, относително спокойно премина нощта в ромската махала на Асеновград. Хората там казват, че се страхуват от саморазправа с тях. Екипи на жандармерията постоянно патрулират в района.

- Цяла вечер не сме спали, трепери ми сърцето още. Какво да правим, какво сме виновни ние?! Кого са нападнали наши хора...ние просто се защитаваме, казват, че ще идват да ни трепят.

- С моторите идват и се разкарват през нощта в 3-4 часа. Хората нямат спокойствие в махалата.

- Полицията пази ли ви?

- Пази. Има няколко полицаи.

Въпреки травмите и преживения стрес, днес младежите от клуба по гребане в Асеновград потеглиха за държавния отборен шампионат в Пловдив. Полиция охраняваше мястото, на което състезателите се събраха.

Иван Чорлов, треньор по гребане: Боли ме, но трябва да си върша работата. Това всичко го правих с цел, да запазя децата. Затова ги имам тези травми. - Как са те чисто психически? - Някои от тях са доста изплашени. Това е истината.
Йордан Григоров, треньор по гребане: Подготвени са, независимо, че има страх от тяхна страна. Ще направя всичко възможно да се представят добре.

За тази вечер в 20 часа е насрочен нов протест. Очаква се отново по улиците да излязат хиляди граждани на Асеновград и Пловдив.

Топ 24
Най-четени
Зам.-кметът на София Кристиан Кръстев: Цената на билета за градския транспорт не е на дневен ред
Зам.-кметът на София Кристиан Кръстев: Цената на билета за градския транспорт не е на дневен ред
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината