НОВИНИ

Среща при кмета на Асеновград след напрежението в града снощи

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след напрежението, което възникна снощи. Хиляди излязоха по улиците на града в знак на протест след побоя над млади гребци в понеделник. Наложи се полицията да спре част от протестиращите, които се бяха отправили към ромската махала на града. Обстановката в града постепенно се нормализира. В този час кметът Емил Караиванов се среща с протестиращите граждани.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
12:01, 29.06.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Близките на битите деца настояват за справедливост и спешна намеса от страна на институциите. В града вече започна събирането на подписка, която ще бъде изпратена до главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов.

Йордан Тодоров, баща на две от пострадалите деца: То навсякъде се знае,че в България всичко е за три дни, но се надявам, че няма да приключим тук с тези протести и политиците да си помислят какво става тук в тази държава...това си е чист опит за убийство, да трепят малките деца.

Въпреки протестите, относително спокойно премина нощта в ромската махала на Асеновград. Хората там казват, че се страхуват от саморазправа с тях. Екипи на жандармерията постоянно патрулират в района.

- Цяла вечер не сме спали, трепери ми сърцето още. Какво да правим, какво сме виновни ние?! Кого са нападнали наши хора...ние просто се защитаваме, казват, че ще идват да ни трепят.

- С моторите идват и се разкарват през нощта в 3-4 часа. Хората нямат спокойствие в махалата.

- Полицията пази ли ви?

- Пази. Има няколко полицаи.

Въпреки травмите и преживения стрес, днес младежите от клуба по гребане в Асеновград потеглиха за държавния отборен шампионат в Пловдив. Полиция охраняваше мястото, на което състезателите се събраха.

Иван Чорлов, треньор по гребане: Боли ме, но трябва да си върша работата. Това всичко го правих с цел, да запазя децата. Затова ги имам тези травми. - Как са те чисто психически? - Някои от тях са доста изплашени. Това е истината.
Йордан Григоров, треньор по гребане: Подготвени са, независимо, че има страх от тяхна страна. Ще направя всичко възможно да се представят добре.

За тази вечер в 20 часа е насрочен нов протест. Очаква се отново по улиците да излязат хиляди граждани на Асеновград и Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Ще се действа безкомпромисно към всеки, който наруши обществения ред
Цацаров: Ще се действа безкомпромисно към всеки, който наруши обществения ред
През 2018-а се предвижда първа копка на автомагистралата Русе – Бяла
През 2018-а се предвижда първа копка на автомагистралата Русе – Бяла