НОВИНИ

Сърф-уличище за деца на плажа в Бургас

Вече 5 години бургаския Морски клуб организира сърф-училище за деца, което става все по-популярно. Залива пред Централния плаж дава отлични условия за първи стъпки във ветроходните спортове, а малките сърфисти смело порят вълните.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:00, 14.08.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Седемгодишният Динко е в сърф-училището от миналата година. Току-що е излязъл от водата и не може да си спомни колко време е прекарал на сърфа. В момента като него в Бургаския Морски клуб има още 40 деца. То се намира на Централния плаж, на метри от символа на Бургас-Моста.

Марина Морчева- ръководител на базата
"Около 90-100 деца минаха. Те могат да избират- да са за месец с нас, може и за по-кратък период от време. Имаме много, които останаха трети месец, защото им харесва."

Сърфистите се срещат с деца и треньори и от други клубове, заниманията им са наситени с много труд, а началото, разбира се, е най- важното.

Димитър Пашков- треньор
"Вятърът е най- трудното за тях да си го представят и да го усетят, и другото, което е - в началото имат проблем с баланса, докато свикнат с дъската. Но малките много бързо го преодоляват това нещо. Буквално за часове, едно детенце за един час може да се изправи на дъската с платно и да тръгва така лекичко на слабо време, да минава по 10-15м, та даже и завойче и да се върне ."

Децата са в училището по цял ден и така усвояват и най- големите тънкости на спорта- да са чувствителни към времето, да улавят и най- малкия знак от морето и за цял живот да останат влюбени в него и в уиндсърфа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват гарата край село Марикостиново
Откриват гарата край село Марикостиново
БНТ представя фаровете по Черноморието в поредицата Светлина в безкрая
БНТ представя фаровете по Черноморието в поредицата "Светлина в безкрая"