Срив на социалните мрежи предизвика гнева на милиони потребители по света, съобщава в. „Сън“. Няма достъп до фейсбук и инстаграм не само през апликациите за мобилни телефони, но и през десктоп версията им.

Все още не е ясно каква е причината за спирането на работата на тези социални мрежи. Потребители докладваха за проблеми и с фейсбук Месинджър“, както и с друга апликация за чат, собственост на Марк Зукърбърг – уотсап.

Потребители съобщават, че тези сайтове са недостъпни, като не се изписва никакво съобщение за възникналия проблем. Съобщенията нито се изпращат, нито се получават. Проблема е засечен най-масово във Великобритания, Мароко, Украйна, Филипините и Гърция. Няма достъп до фейсбук и в България.

Проблемът възниква само месец, след като социалната мрежа претърпя най-тежката „авария“ в историята си – нямаше достъп до фейсбук, инстаграм и „уотсап“ за 24 часа. Тогава Марк Зукърбърг се извини на ядосаните потребители и посочи за липсата на достъп за денонощие „промяна в конфигурацията на сървърите“.