НОВИНИ

Срути се част от сграда на Селскостопанската академия

Сграда се срути рано тази сутрин на територията на Института по почвознание "Никола Пушкаров" в столицата. Пострадали няма.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова оператор Христо Златков
16:20, 13.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Инцидентът е станал към 5 часа, когато на място е била само охраната. Целият комплекс е строен в края на 60-те години, а срутилата се сграда не се използва през последните 20. Пропаднали са два етажа, в които преди 90-та година са били лабораториите за почвени проучвания.

През 2008 година сградата е предадена на министерство на земеделието, които към момента отговарят за стопанисването й. Утре ще бъде извършена оценка на техническото й състояние. По препоръка на МВР ще бъде засилена охраната.

Проф. д-р Светла Русева - и.д. директор на Институт по почвознание "Н.Пушкаров": Лабораторната част от тази сграда е пропаднала. От покрива до втория етаж, тази част, която не е пропаднала са стълбищата. От Министерство на земеделието получихме обаждане, че допълнителната охрана е тяхна грижа. Чакаме оценка, утре техническо състояние и на останалите сгради. Виждаме, че от валежите, от снега, покривът поддава, и стените са зелени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хранят животни в зоопарка с новогодишни елхи
Хранят животни в зоопарка с новогодишни елхи
Германските туристи не са мишена на атентата в Истанбул
Германските туристи не са мишена на атентата в Истанбул