НОВИНИ

Със 120 млн. лева се увеличават средствата за превенция на екологични опасности

Капиталът на "Еко Антрацит" ЕАД ще бъде увеличен със 120 млн. лева чрез емитирането на 12 милиона нови акции на тази стойност, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Акциите ще бъдат придобити от държавата чрез бюджета на Министерството на икономиката.

120 млн лева увеличават средствата превенция екологични опасности
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 13.12.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Средствата за увеличение на капитала ще създадат условия и капацитет за ускорено реализиране на дейностите на държавното дружество.
"Еко Антрацит" ЕАД работи по много проблемни проекти от гледна точка на екологични опасности, като мониторинг и поддръжка на хвостохранилища, изграждане на хидротехнически съоръжения, управление и мониторинг на водите на рудниците, техническа рекултивация на нарушени терени и др. Всички проекти са с висока обществена значимост и засягат трайно обширни територии. Реализирането им гарантира както екологичните норми, така и изготвянето на оценка на рискове, свързани с управлението на съоръженията.

Осигуреният ресурс е гаранция за цялостно изпълнение на проектите, а не частично, както е било до момента, допълниха от правителствената пресслужба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейска приемна заработи в Шекер махала в Пловдив
Полицейска приемна заработи в "Шекер махала" в Пловдив
Клубът на художниците в Русе спешно се нуждае от ремонт
Клубът на художниците в Русе спешно се нуждае от ремонт