COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Със 121 депутати в зала парламентът започна работа

Със 121 депутати в зала парламентът започна днешното пленарно заседание. Вече втори ден кворумът е на ръба, след като в началото на вчерашното извънредно заседание, на което бяха приети на първо четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното обществено осигуряване (ДОО) се регистрираха 122 народни представители.

от БГНЕС
09:48, 07.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
Със 121 депутати в зала парламентът започна работа

Втора седмица парламентът събира трудно кворум, за да работи, а някои от пленарните заседания дори се провалиха. Причината за това е, че депутатите от парламентарните групи на „БСП за България“ и ДПС не се регистрират в зала. Те заявиха категорична позиция, че действията им ще продължат докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка заради думите му към протестиращите майки на деца с увреждания, както и за арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, попадаща в неговия ресор.

От ВОЛЯ също поставиха ултиматум за неговата оставка и заявиха, че ако тя не стане факт до края на настоящата седмица, също ще спрат да се регистрират в началото на пленарните заседания. От партията на Марешки настояха още, освен Симеонов, политическа отговорност да понесе и Красимир Каракачанов.

Депутатите започват днешното заседание с дебатите по второ четене на Закона за корпоративното подоходно облагане, а след тях ще преминат към първо четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2019 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обвиниха в безстопанственост директорката на Басейнова дирекция-Пловдив (ОБЗОР)
Обвиниха в безстопанственост директорката на Басейнова дирекция-Пловдив (ОБЗОР)
Отвъд границите: Румена Леонидова - Без предпазни въжета
"Отвъд границите": Румена Леонидова - Без предпазни въжета