НОВИНИ

Съседка на Златкови видяла двама подозрителни ден преди изчезването на Адриан

Жена на около 60 години е видяла подозрителна група пред дома на отвлечения Адриан в деня преди изчезването му. Тя е съседка на семейство Златеви. Четвърти ден продължава издирването на младeжа, а до момента не е поискан откуп.

Николай Минков
от Николай Минков Оператор: Мирослав Милков
20:01, 02.09.2017
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

Възраждане на бандата на "наглите" няма да има, заяви и днес Цветан Цветанов, по чието време като вътрешен министър беше разбита престъпната група. Премиерът Борисов призова медиите по-малко да шумят около случая, за да могат службите да си свършат работата.

На малката уличка 2, в с. Герман, ден преди похищението, двама подозрителни мъже, с две коли, са разглеждали карта.

Непознатите са рядкост за живеещите в Герман, поради което мъжете привлекли вниманието на съседката на семейство Златкови Анка Георгиева.

Анка Георгиева: Мъжете бяха, яда ви видя вас, по-височки от вас, и малко по-възрастни и суров вид имаха. Там бяха спрели една кола като камионетка и още една друга лека кола и аз тръгнах натам. Беше светло - шест, шест и нещо. Като ги видях се смутих някак си. Ами не ми вдъхнаха доверие тия хора. Видяха ми си се някакви неприятни, студени и сурови хора. Бяха разгърнали нещо като скица.
БНТ: От полицията никой ли не ви е разпитал, дали сте виждали подозрителни хора?
Анка Георгиева: Не, не.

Опитахме се неуспешно да се свържем по телефона с бащата на Адриан, Тони Златков, за да научим дали похитителите вече са влезли в контакт със семейството.

По-рано днес Премиерът Бойко Борисов призова медиите да остават службите на спокойствие, за да си свършат работата. А Цветан Цветанов, който бе вътрешен министър, когато бе разбита бандата за отвличания на "Наглите" защити решението на МВР и прокуратурата да наложат пълно информационно затъмнение, докато разследването е в ход.

Бойко Борисов, министър-председател: Тези хора се готвят, пазят се, защото с минимум усилия след това могат да вземат големи пари. Чистят се, предпазват се, гледат всеки ден телевизиите. Телевизиите върху главния секретар и вътрешния министър всеки ден - кажете, кажете, кажете. Ама те също гледат телевизия. Какво? Да им кажат какво правят в момента ли.
Цветан Цветанов: Аз смятам, че решението, което в момента е взето ръководството на МВР да бъде по-оскъдна информацията, която се предоставя към медиите, да може действително да съхраним на първо място живота на това момче, и същевременно да създадем повече спокойствие, до колкото е възможно и на близките похитеното момче.

Вече четвърти ден Адриан Златков е в неизвестност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бомба от Втората световна война бе обезвредена успешно в Кобленц
Бомба от Втората световна война бе обезвредена успешно в Кобленц
Конната езда - все по-предпочитано забавление от туристите в Банско и Разлог
Конната езда - все по-предпочитано забавление от туристите в Банско и Разлог