НОВИНИ

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова е много тежко

Световната шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова бе приета по спешност в "Пирогов" в тежко състояние след падане от 6-тия етаж на жилищна сграда в кв. "Надежда". В момента Цветелина е в реанимация, след като няколко часа лекарите се бориха за живота й. Сутринта, преди инцидента, отборът ни по художествена гимнастика замина за европейското първенство в Израел.

bnt avatar logo
от Боряна Тончева
19:46, 14.06.2016
8684
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

21-годишната красавица и любимка на феновете, е приета в шокова зала в Пирогов днес около 14ч. на обяд в изключително тежко състояние с политравма.

Мария Пойрязова, Връзки с обществеността на УМБАЛСМ Пирогов: Едни от най-добрите екипи оперира 21-годишното момиче. Няколко часа продължи операцията. Тъй като екипът установи разкъсване на далака, заради което има голям кръвоизлив. Кръвоизливът е овладян и в момента момичето е настанено в централна реанимация. На този етап лекарите не се ангажират с прогнози. Засегнати са няколко области, състоянието й е много тежко.

Неофициалната информация е, че при Стоянова се е отключила "страхова невроза". В блок 319 в кв. Надежда, съседите на Цвети са шокирани.

От години с ансамбъла работи спортният психолог Татяна Янчева. Сутринта отборът замина за европейското първенство в Израел, а на мястото на Стоянова ще играе резервата Любомира Казанова. На летището старши-треньорът Ина Ананиева беше лаконична:

"Цветелина Стоянова има здравословен проблем, който се задълбочи след Световната купа в Испания и затова няма да може да вземе участие на това европейско първенство".

Цветелина Стоянова е гимнастичка на Клуб "Илиана". Влезе в националния ансамбъл след олимпийските игри в Лондон през 2012 година, има световна и европейска титла с този състав от 2014-та. Преди дни участва на Световната Купа в Испания, където отборът спечели два сребърни медала от финалите на уредите, но допуснаха грешка в квалификациите и останаха четвърти в многобоя. Състоянието на гимнастичката се е отключило именно след това състезание. В интервю за БНТ преди два месеца момичетата бяха категорични, че след олимпийските игри в Рио ще се оттеглят. Всички заедно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модернизация на пречиствателна станция Златни пясъци
Модернизация на пречиствателна станция "Златни пясъци"
Среща на президента Росен Плевнелиев с дипломати
Среща на президента Росен Плевнелиев с дипломати