НОВИНИ

Състоянието на нашия колега Димитър Цонев все още е тежко

Митко Цонев, който вече осми ден е във ВМА след прекаран хеморагичен инсулт, продължава да бъде в тежко състояние Това заяви в сутрешния блок на БНТ началникът на ВМА ген.майор проф. Николай Петров.

bnt avatar logo
от БНТ
11:04, 22.08.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
"Състоянието му продължава да бъде доста тежко. Проблемите са в две посоки. Едната, свързана с централната нервна система и локалната увреда от хеморагичния инсулт, а другата е в посока белите дробове, защото той разви много тежки белодробни усложнения, които като че ли в последните часове изземват инициативата. Държа да подчертая, че ние информации към медии никакви не сме давали. Оставихме това в ръцете на неговото семейство и единственото вярно нещо, което казвам, е сега пред вас. Той продължава да бъде в тежко състояние, много от органите и системите се поддържат изкуствено - дишане, сърдечно-съдова система, метаболизъм, водно електролитен баланс. Тоест - още сме в етап по борба за живот. Ако постигнем успех, тогава влизаме в етап по борба за качество на живот", каза проф. Николай Петров

Той увери още, че ВМА разполага с най-модерни методи за лечение на подобен вид инсулти, като болницата има уникален, по думите му специалист - д-р Лилов, който преди години спаси родилка във Варна с мозъчна аневризма.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две групи разпространители на дрога заловени при акция в Слънчев бряг и Несебър
Две групи разпространители на дрога заловени при акция в Слънчев бряг и Несебър
Сапарева баня с 3,5 милиона лева задължения
Сапарева баня с 3,5 милиона лева задължения