COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стабилизирано е състоянието на 4-годишното дете, пострадало при инцидент в Русе

Стабилизирано е състоянието на 4-годишното дете, което беше ударено последователно от две коли в Русе. То се изтръгнало от ръката на майка си и се озовало на платното. Пробите за алкохол на шофьорите са отрицателни.

от Ралица Маринова
12:04, 24.12.2019 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Момчето е в интензивно хирургично отделение на университетската болница „Канев" в Русе. Първоначално то е било настанено в реанимацията, заради множеството наранявания, счупен таз и ръка. Няма опасност за живота му.

Д-р Танжу Панджар - детски хирург в УМБАЛ Канев - Русе: Засега е извън опасност и ще бъде приведено в ортопедия за по-нататъшно лечение на счупванията.

От болницата разказаха за БНТ, че пострадалото дете е на лекарката от Бяла, която преди три години влезе във фокуса на медиите, когато остави бебето си заключено в колата си при 33-градусови летни жеги. Тогава институциите оставиха детето временно в комплекса за социални услуги и след това го върнаха на майката.

Снощи момченцето е било оперирано от спешни медици, защото в областта не достигат детски хирурзи. В момента и в двете университетски болници няма специализирани отделения.

Д-р Петър Хаджимитев - детски хирург в УМБАЛ „Медика": Смесването на възрастна патология с детска патология не е най-доброто и не съдейства за полагане на съответните грижи, адекватни към болните деца.

Затова детските хирурзи в Русе са притеснени след инцидент като вчерашния, защото се налага на медици, които не са педиатри, да спасяват живота на деца.

Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Патриарх Неофит отслужи празнично богослужение за Бъдни вечер
Патриарх Неофит отслужи празнично богослужение за Бъдни вечер