НОВИНИ

Стабилно е състоянието на малкия Мохамед, който беше в неизвестност 5 дни

Състоянието на 3-годишния Мохамед, който изчезна в гора и близо 5 дни беше в неизвестност, е стабилно. Той беше приет в спешното отделение на Русенската болница, а после прехвърлен в детския интензивен център. Момчето беше намерено в безпомощно състояние в житна нива в ранния петъчен следобед.

bnt avatar logo
от Теодор Стамболиев
11:51, 27.06.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Мохамед е имал близо 60 ухапвания от кърлежи. Вече е в по-добро общо състояние, а обезводняването му е овладяно. От реанимацията е прехвърлено в педиатричното отделение, където се изчакват резултатите от кръвните проби. Родителите и дядото са със него. Бащата Емил Алексиев каза, че е много щастлив и заяви, че повече няма да берат липа.

В издирването на малкия Мохамед участваха десетки полицаи, пожарникари. Той беше издирван с помоща на термокамери, следово куче и дрон. Десетки доброволци от Русе и околните села в село Смирненски, Беловец, претърсиха многократно горския максив, на площ над 16 квадратни километра. Социалните власти в Търговище, откъдето е семейството, са уведомени за случая. Очаква се решение дали Мохамед ще остане с родителите си или родителските им права ще бъдат ограничени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има места и за седмокласниците с двойки
Ще има места и за седмокласниците с двойки
​Поредица от срещи след британското Не​
​Поредица от срещи след британското "Не"​