НОВИНИ

„Стани богат“ се завърна на британския екран с нов водещ и нов жокер

По случай 20-ата годишнина на популярното предаване „Стани богат“, британската телевизия ITV върна познавателното шоу за седем епизода. Въпреки това, предаването не е точно това, с което са свикнали британските зрители, отбелязва британската обществена медия BBC - заради новия водещ и новия жокер „Попитай водещия“.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
13:21, 11.05.2018
6000
Чете се за: 01:34 мин.
Още
стани богат завърна британския екран нов водещ нов жокер

„Стани богат“ се завърна на британския екран с нов водещ - популярният автомобилен журналист Джеръми Кларксън. Както той самият каза в едно издание, предаването се стреми да бъде съвременно и модерно.

Именно затова той промени известната фраза на предшественика си Крис Тарант „Не искаме да ти даваме това“, когато се дава чек на участника:

Джеръми Кларксън: Не искаме да ти даваме това... защото буквално никой по света вече не знае какво е чек. В съвременното „Стани богат“ ще ти дадем парите по електронен път.

Форматът на предаването е малко по-различен от този, който познават българските зрители. Въпросите са 15 с една голяма награда и няколко сигурни суми, но жокерите във Великобритания са вече четири. Допълнителният жокер се казва „Попитай водещия“, в който участниците директно се обръщат за помощ към Кларксън.

„Искахме да върнем това знаково шоу с нови щрихи, които да отбележат 20-ата му годишнина. Добавихме жокера „Попитай водещия“ с мисълта, че идеално пасва на Джеръми Кларксън“, заяви говорител на ITV пред BBC.

;

Подобен жокер не съществува никъде по света, където се излъчва „Стани богат“. И в България жокерите остават познатите три - „Помощ от публиката“, „Обади се на приятел“ и „50:50“. Новата роля на Кларксън обаче го поставя в неудобна ситуация.

Джеръми Кларксън: Представете си колко ще ми е неудобно, ако някой стигне въпрос за 125 хиляди лири, пита ме и аз го подведа. Направо ще умра от срам!

Оказа се обаче, че на няколко пъти Кларксън наистина подведе участниците.

На въпроса каква е формата на знака „Стоп“ според Британския закон за движение по пътищата участникът се обърна за помощ към експерта в залата - самия водещ. Автомобилният журналист и бивш дългогодишен водещ на култовото автомобилно предаване „Топ гиър“ по BBC обаче даде изненадващ отговор.

Джеръми Кларксън: Ще ти кажа какво мисля... Не знам. Почти е сигурно, че шестоъгълник. Но може и да да е осмоъгълник... Май е осмоъгълник.

Въпреки уклончивия отговор, участникът използва още един от жокерите си и посочи верния отговор - осмоъгълник.

В друг брой на предаването участничка се обърна за помощ към Кларксън на политическа тема - с въпроса кого наследи като външен министър на Великобритания Борис Джонсън през 2016 г. Водещият не успя да се сети, че това беше Филип Хамънд - човек със същата фамилия като дългогодишния екранен колега на Кларксън - Ричард Хамънд.

;

В българското издание на „Стани богат“ схемата остава класическа - 15 въпроса, 100 000 лева голяма награда и три жокера. А нашият водещ е известният актьор Михаил Билалов.

Гледайте „Стани богат“ всеки делничен ден от 19 ч. по БНТ1, а повторенията можете да гледате всеки делничен ден от 12:30 по БНТ1, 16:30 по БНТ2 или по всяко време в сайта на БНТ.

Ако искате да се запишете за участие, можете да го направите на http://stanibogat.bnt.bg/ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличение на учителските заплати с 18% от октомври иска Янка Такева
Увеличение на учителските заплати с 18% от октомври иска Янка Такева
Земетресение с магнитуд 3,2 по Рихтер край Провадия
Земетресение с магнитуд 3,2 по Рихтер край Провадия