НОВИНИ

​Стара Загора е най-добрият град за живеене в България

Стара Загора е най-добрият град за живеене в България за 2016. Класацията се прави от десет години и е организирана от Дарик радио. Общо 12 града бяха отличени в 13 категории. Какво каза кметът на Стара Загора за отличието и кои са останалите наградени, вижте в следващия репортаж.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
15:14, 22.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За първи път Стара Загора става най-добрия за живеене град в България. Тя беше избрана на базата на критерии свързани с околната среда, качеството на живот, раждаемост, възможности за отдих и работни места. Градът беше избран сред състезаващите се 27 областни центрове.

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Гордея се с това, че нашият град е изключително спокоен, зелен, с прави улици - уникален в България и това, че той е град на младите хора и се радвам, че с всяка година се развива все повече и повече.

- Един от основните проблеми е замърсяването, как ще се справите с него?

- Знаете, че във всички областни градове има проблем с фините прахови частици, в този смисъл, мисля, че законодателството в България трябва да се промени.

Любим град на слушателите тази година се оказа Бургас. София получи отличие в две категории - за бизнес град и за град на дигитализацията. Номер едно по усвояване на евросредствата пък са Плевен и Приморско. Най-печеливш град за миналата година се оказа Банско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цацаров: Прокуратурата извършва проверка в Здравната каса
Цацаров: Прокуратурата извършва проверка в Здравната каса
Състоянието на Георги Иванов към момента е стабилизирано
Състоянието на Георги Иванов към момента е стабилизирано