COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стара Загора и Банско станаха европейски градове на спорта за 2017 година

Стара Загора и Банско са българските градове, отличени с титлата европейски градове на спорта за 2017 година. На церемония в Европейския парламент в Брюксел техни представители получиха плакетите и обещаха, че ще продължат да правят градовете си още по-приятни за спорт.

от БНТ
11:17, 17.11.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Животът

Усилията на Банско и Стара Загора за изграждането на спортни инфраструктури и организирането на спортни дейности бяха признати в Европейския парламент. Те получиха титлата Европейски град на спорта за 2017 година.

За да се прецени кой град да получи признанието на проверка в него отива комисия от Спортната асоциация на европейските столици и градове. Комисията на място проверява условията за спорт. Асоциацията е международна неправителствена организация, която присъжда званието от 2001 година насам. Събитието в Европейския парламент беше организирано от евродепутатите Андрей Ковачев и Сантяго Фиса.

Досега с титлата европейски град на спорта бяха отличени София, Пловдив, Бургас и Русе. На България ѝ предстои подготовка за събитията от програмата на София, европейска столица на спорта за 2018 година, които съвпадат с българското председателство на Съвета на ЕС.

Стара Загора и Банско са европейски градове на спорта за 2017

Топ 24
Най-четени
Убийството в "Модерно предградие" било от ревност
Убийството в "Модерно предградие" било от ревност
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината