НОВИНИ

Стартира кампанията "Червен картон на футболните хулигани"

В първия кръг от новото футболно първенство стартира кампанията "Червен картон на футболните хулигани", която се организира от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Професионалата футболна лига.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:40, 16.07.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
стартира кампанията червен картон футболните хулигани

Преди мачовете отборите от Първа професионална лига ще излязат на терена облечени с фланелки с надпис "Червен картон на футболните хулигани". Преди първия съдийски сигнал футболистите ще свалят фланелките и ще ги хвърлят сред публиката.

През изминалата седмица капитаните на отборите с най-многобройна публика - Божидар Митрев (Левски), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА-София), Лъчезар Балтанов (Ботев Пловдив), Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив) и Мартин Райнов (Берое) първи подкрепиха кампанията, като се снимаха с фланелките, които ще бъдат хвърлени сред публиката преди срещите от първия кръг. Към тях се присъединиха и капитаните на шампиона Лудогорец - Светослав Дяков и на носителя на Купата на България Славия - Георги Петков.

Лидерите на водещите ни отбори се обединиха около мнението, че наред със законовите промени и подобряването на мерките за сигурност, обществото ни има нужда и от такива граждански кампании, които да формират активна обществена позиция и да възпитават в непримиримост към футболното хулиганство.

Водеща роля в тази кампания имат футболистите. Целта на организаторите е футболистите да въздействат на феновете чрез своя авторитет и популярност, за да станат стадионите спокойно и сигурно място, където деца и възрастни да се наслаждават спокойно на любимата игра. Затова още в първия кръг футболистите ще отправят категорично послание към публиката, че няма да толерират никакви хулигански прояви от страна на своите фенове. И че футболните хулигани нямат място на стадиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НВИМ представя спасените бойни знамена на Българската армия
НВИМ представя спасените бойни знамена на Българската армия
От днес до 16 септември затварят столичния бул. „Пенчо Славейков“ за ремонт
От днес до 16 септември затварят столичния бул. „Пенчо Славейков“ за ремонт