COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стартира конкурс за 30 лекарски длъжности към ВМА

Министерство на отбраната стартира конкурс за 30 вакантни длъжности във Военномедицинска академия (ВМА). Приемът е за лица, завършили граждански висши училища в страната и в чужбина. Обявените места са за лекари, като има свободни позиции в няколко клиники – в София, Варна, Плевен, Сливен.

от БНТ
15:00, 02.07.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
стартира конкурс лекарски длъжности вма

Търсят се и медици за медицински пунктове на няколко военни формирования в страната. Две от свободните позиции са за лекари по дентална медицина, а една – за очен лекар. Търсят се още хирург, ортопед, анастезиолог.

Заявления за участие се подават лично и писмено до началника на ВМА чрез структурите на Централно военно окръжие до 16 август 2019 г. Конкурсът ще се проведе на два етапа - изпит по физическа подготовка по Единния армейски тест и събеседване с кандидати.

Сред изискванията са кандидатите да притежават образование, съответстващо на длъжността; да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и др.

На военна служба могат да се приемат и лица, изпълнявали военна служба (кадрова военна служба), които отговарят на условията.

Повече информация за вакантните длъжности, условията и начините за кандидатстване в конкурса за вакантни длъжности за лекари в структурите на ВМА, може да откриете на:

https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2019/20190701_Oby...

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Стачка блокира морския транспорт в Гърция за 24 часа
Стачка блокира морския транспорт в Гърция за 24 часа
Държавите от ОПЕК+ одобриха сделката за намаляване добива на нефт
Държавите от ОПЕК+ одобриха сделката за намаляване добива на нефт