НОВИНИ

Стартира конкурсът за нов главен архитект на София

От започва да тече 14-дневният срок, в който кандидатите за главен архитект на София могат да подават документи. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова, която направи проверка на изпълнението на мерките за енергийна ефективност в 85 СОУ „Отец Паисий“ в квартал “Враждебна“, което е първото училище в района, което премахна нафтата и се отоплява с термопомпа.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
20:30, 27.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

До процедурата се стигна, след като през есента на миналата година досегашният главен архитект Петър Диков подаде оставката.

В конкурса за нов главен архитект са заложени изисквания за най-малко 10 години професионален опит, като поне 3 от тях трябва да са на административна или управленска позиция. Кандидатите трябва да представят визията си за устойчиво развитие на София като зелен град.

Новият главен архитект ще трябва да има и план за развитие на електронните услуги и дигиталния архив на структурата. Сред изискванията е и визия за "устойчива комуникация“ с браншовите и неправителствените организации и гражданите. Концепциите на всички кандидати ще бъдат публикувани на сайта на Столичната община, ще се проведе и публично представяне на техните концепции в Съюза на архитектите. Кандидатурите ще бъдат оценявани от експертна комисия.

Новият главен архитект на София ще бъде избран не по-рано от средата на месец март. През това време функциите му ще бъдат поети от временен заместник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС се събра в Кърджали, за да излъчи председател на общинския съвет
ДПС се събра в Кърджали, за да излъчи председател на общинския съвет
Наградите Еврика за млади  учени изобретатели и мениджъри
Наградите Еврика за млади учени изобретатели и мениджъри