Стартира операция за проверка на транзитно преминаващите превозни средства

Засилени проверки на Пътната полиция от днес на транзитно преминаващите през страната ни превозни средства. От МВР ще впрегнат целия наличен ресурс инспектори, мобилни камери и дрегери, за да се осигури спокойствието по пътищата през отпускарския сезон.

Николай Минков
от Николай Минков
преди 8 месеци
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Пътните полицаи ще следят за превишена скорост, алкохол, наркотици, поставени колани и дали превозното средство се издирва.

Първото, което е, пуснал е фарове за движение през деня. Колан има водачът, отзад детенцето има обезопасително столче. Майка му до него също има колан.Така че няма нарушения.

Ако шофьорът е изряден, проверката отнема около 3 минути.

За първи път ни спират за близо 10 години. Имаме апартамент на Слънчев Бряг и често идваме в България да почиваме.

Листовки на 10 езика на граничните пунктове, разясняват на чужденците специфичните изисквания за безопасно шофиране у нас. Най-честото нарушение обаче остава високата скорост.

Общо 40 000 са издадените електронни фишове на чуждестранни шофьори за управление на моторни превозни средства на наша територия с превишена скорост за първото полугодие на тази година.

От МВР обясниха, че в проверките ще включат екипи и на други държавни ведомства.

главен инспектор Илия Георгиев - ГД "Национална полиция": Съвместно с ИА "Автомобилна администрация", както и АПИ, е създадена организация за подпомагане на движението в участъците, в които има ремонти по главните пътища и автомагистралите, както и за контрола на товарните автомобили.

Проверките ще продължат до 31 август.

Топ 24
Най-четени