Засилени проверки на Пътната полиция от днес на транзитно преминаващите през страната ни превозни средства. От МВР ще впрегнат целия наличен ресурс инспектори, мобилни камери и дрегери, за да се осигури спокойствието по пътищата през отпускарския сезон.

Пътните полицаи ще следят за превишена скорост, алкохол, наркотици, поставени колани и дали превозното средство се издирва.

Първото, което е, пуснал е фарове за движение през деня. Колан има водачът, отзад детенцето има обезопасително столче. Майка му до него също има колан.Така че няма нарушения.

Ако шофьорът е изряден, проверката отнема около 3 минути.

За първи път ни спират за близо 10 години. Имаме апартамент на Слънчев Бряг и често идваме в България да почиваме.

Листовки на 10 езика на граничните пунктове, разясняват на чужденците специфичните изисквания за безопасно шофиране у нас. Най-честото нарушение обаче остава високата скорост.

Общо 40 000 са издадените електронни фишове на чуждестранни шофьори за управление на моторни превозни средства на наша територия с превишена скорост за първото полугодие на тази година.

От МВР обясниха, че в проверките ще включат екипи и на други държавни ведомства.

главен инспектор Илия Георгиев - ГД "Национална полиция": Съвместно с ИА "Автомобилна администрация", както и АПИ, е създадена организация за подпомагане на движението в участъците, в които има ремонти по главните пътища и автомагистралите, както и за контрола на товарните автомобили.

Проверките ще продължат до 31 август.