Изпращането на бомбени заплахи по електронната поща цели създаването на хаос и спирането на работата на институции. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ Мирослав Стефанов, председател на Българска асоциация по киберсигурност.


Заплаха за бомба беше изпратена вчера на служебни електронни пощи в БНТ. Писмо с подобно съдържание са получили 4 летища - София, Пловдив, Варна и Бургас, както и няколко други медии. След извършените проверки на нито едно от местата не беше открито взривно устройство.

Мирослав Стефанов - председател на Българска асоциация по киберсигурност: Получаването на тези имейли цели да се спре работата на тези институции, тъй като реално няма събитие, освен получаването. Това е като сигналите за бомба, получавани навремето в училищата.

Според него ще бъде разкрит изпращачът на заплахите. През почивните дни такива са получени и в САЩ.

Мирослав Стефанов - председател на Българска асоциация по киберсигурност: Обществото ще трябва да свикне с получаването на повече имейли и случването на хаос.

Стефанов коментира и изтичането на данни от НАП. Вижте повече във видеото.

Продължава разследването на бомбените заплахи срещу медии и летища

Продължава разследването на бомбените заплахи срещу медии и летища

Експертите по киберсигурност продължават разследването на бомбените заплахи, които бяха получени по и-маил в БНТ както и на електронната поща на вестн...