COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Столичната община отделя 20 милиона лева за снегопочистване тази зима

Столичната община проверява снегопочистващите фирми. Целта е да се разбере дали те са подготвени за предстоящата зима и дали вече е налична сместа, с която ще се предотвратява заледяването на столичните булеварди.И тази година общината заделя 20 милиона лева за зимното почистване на града и част от републиканската мрежа.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
14:00, 18.10.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Инж. Веска Георгиева - Директор на Столичния инспекторат:
"Независимо че времето е слънчево, проверките текат. Предвижда се по договори да работят при зимно поддържане 11 фирми в това число по републиканските и общински пътища. Тези фирми са съсредоточени на различни места, като на 70 точки в София ще стоят машини, снегорини, както всяка година, които да са готови да започнат своята работа, без да губят време. Предвижда се над 200 машини да работят на територията на Столичната община при нормална зимна обстановка. При усложнена такава фирмите имат готовност да вкарат поне по още 100 машини допълнително, за да могат да се справят с по-тежка зима."

"Как ще се чисти тази година?"

Инж. Веска Георгиева - Директор на Столичния инспекторат:
"Както всяка година трябва да се осигури възможно най-бързо, след започване на снеговалежа, нормално движение на градския транспорт и след това, както е по договорите, започва почистване на вътрешнокварталните улици и на улиците с обществена значимост. Гражданите ще трябва да започнат да се подготвят и да чистят прилежащите си територии, за да може София да живее нормално и да няма проблеми при зимните условия."

И тази година общината ще санкционира фирмите, които не си вършат качествено работата, а средствата ще се пренасочват към бюджета за лятното почистване през 2018 г.

Репортаж от проверката очаквайте в регионалната емисия новини на БНТ 2 в 21:00 часа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха световното по тенис на маса заради коронавируса
Отложиха световното по тенис на маса заради коронавируса
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"