НОВИНИ

Столичната община започна проверки на речните корита

В София започват проверки на подмостовите пространства и съоръженията на основните реки за нерегламентирани отпадъци и бездомни хора.

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
09:20, 27.11.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Красимир Димитров, дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община: Столична община прави превантивни мерки и гледаме критичната инфраструктура, особено мостови съоръжения, за да не се получи пожар под моста, при който след това да имаме последствия и за движението, преминаващо отгоре. Затова ние винаги проверяваме подмостовите съоръжения за хора, които водят скитнически живот, за да може да им помогнем и на тях с кризисните центрове, а и да почистим.

Общо четирима човека бяха установени, които не пожелаха да останат в центровете на общината, каза още Красимир Димитров.

Инспекциите касаят и нивото на реките.

Красимир Димитров: Реката минава 50 см под нивото. Имаме станции, които мерят и можем да предупредим хората. Но все пак е изключително опасно.

Проверките продължават.

Красимир Димитров от дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община е бил и един от първите, пристигнали на място след пожара в "Пирогов". По думите му първи са били екипите на пожарната.

Красимир Димитров: Изключително тежка нощ. Адмирации към персонала на "Пирогов", които се справиха отлично с евакуацията на пациентите от отделението. За съжаление, има двама загинали, както знаете. Чакаме да приключи огледът. Дирекцията ни с всички служители са на място, за да помогнем за възстановяване на нормалния ритъм на отделението. Така че ще изчистим, ще оправим заедно с доброволци от Столична община. Ще помогнем за разчистването, така че пациентите да си влязат по стаите. /.../Ще останат затворени двете стаи, които са засегнати от взрива.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Стефан Данаилов беше вселена от талант, емоция и мъдрост
Корнелия Нинова: Стефан Данаилов беше вселена от талант, емоция и мъдрост
Депутатите почетоха паметта на Стефан Данаилов с минута мълчание
Депутатите почетоха паметта на Стефан Данаилов с минута мълчание