НОВИНИ

Защо столично училище иска да се откаже от програмите за училищен плод и мляко?

144-то училище в София има намерение да се откаже от програмата "Плод и мляко". От там казват, че има повече неясноти и неудобства от промените, които дойдоха в наредбата, отколкото ползи. През месец юни бяха направени промени, които касаят основно избора на доставчик от страна на учебните заведения.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
09:10, 04.10.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Промените в наредбата, които се случиха през юни месец касаят основно избора на доставчик от страна на учебните заведения, като учебните заведения имат право да участват в схемата по три начина, обясни Калина Кутева, държавен експерт в "Пазарни мерки и организации на производители". Първият - самостоятелно в схемата, вторият - да участват чрез общините, на чиято територия се намират и третият - да участват чрез доставчика.

Камелия Дилова,заместник - директор на 144 училище: Нас ни притеснява това, че в електронната поща на училището получихме съобщение и поискаха бройката на децата от фирма, която ние нито познаваме, нито е дошла да се представи, нито са искали наше одобрение, директорът не е попълнил наша декларация и съответно аз се обадих на фирмата, която досега ни доставя "училищен плод и мляко" и те казаха ние не сме одобрени.

Още по темата гледайте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе обсъждат стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион
В Русе обсъждат стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион
Волен Сидеров: Трябва да помислим за радикална промяна на здравната система
Волен Сидеров: Трябва да помислим за радикална промяна на здравната система