НОВИНИ

Столицата на Венецуела остана без ток за пореден път

Венецуелската столица Каракас и съседни райони за пореден път останаха без ток. Сривовете в елекстроснабдяването зачестиха пред последната година, когато страната изпадна в остра икономическа криза и хиперинфлация. От правителството на Николас Мадуро не дадоха обяснение за аварията.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:24, 30.08.2018
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Многомилионният Каракас напълно блокиран - светофарите не работят, метрото спря работа, мнозина са блокирани и не знаят как да се приберат до домовете си. Това, обаче, е поредния случай, в който венецуелската столица остава без ток.

Габриел Амая: Сигурно пак е токов удар, няма какво друго да е станало.
Вирджиния Пераус: Нямаме ток, нямаме телефони, напълно откъснати сме от света.

Празните магазини, липсата на стоки от първа необходимост и ежемесечните спирания на електричеството станаха част от ежедневието на венецуелците. Но докато в провинцията токовите удари са обичайни, то в столицата това е рядкост и предизвика лек хаос.

Стефани Едуардо: Ситуацията в страната е много тежка, инфлацията, бедността. Управляващите не предприемат никакви действия, напротив, само влошават ситуацията. Много съм притеснена, имам две деца и не знам какво да правя.
Хайме Секара: Нямаме градски транспорт, няма метро, няма осветление, не работят магазините, редим се на опашки за храни, а се оказва, че дори няма какво да купим. Това е абсурд.

При предишни подобни ситуации, правителството на Мадуро е посочвало саботаж като причина за спирането на тока. Според експерти, причината е друга - лоша поддръжка на електропреносната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата с африканската чума по свинете -  във фокуса на румънския  печат
Кризата с африканската чума по свинете - във фокуса на румънския печат
Голям пожар гори в австралийски завод
Голям пожар гори в австралийски завод