Стотици деца се забавляваха на открито във Варна

Най-очакваният и усмихнат детски празник, наречен “Най-сладкият ден”, отново посрещна стотици деца и младежи от Варна. На входа на Морската градина през целия ден малките участници пяха, танцуваха и рисуваха, представяйки своя талант и артистични умения. Тази година организаторите поставят специален акцент на здравословното хранене за децата. Празникът зарадва малчуганите с плодови фрешове, сладки десерти от здравословни продукти и лакомства от полезни зърнени култури.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
преди 3 години
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Какво е празникът без хубава българска музика? За доброто настроение на децата се погрижиха техни връстници от Музикалното училище във Варна.

Участник в празника
"Аз обичам много народното пеене, то ми е хоби. Аз сама пожелах, защото съм гледала доста народни певици."
И по-големите деца не скучаха по време на празника. За тях бяха организирани творчески работилници, където с различни материали изработваха пъстри пана.

Участник в празника
"Рисунки, като за брат ми, детски неща."

Други от децата пък се отдадоха на сладките изкушения, за да заредят силите си за следващите пакости и игри.

Участник в празника
"На мен ми харесва да яда сладолед."
Децата имаха възможност да опитат здравословни близалки с натурални съставки от плодове и бисквитки от лимец и елда.

Пепа Петрова, организатор на детския празник
" По този начин искаме да се обърнем към родители, които искат наистина да дадат акцент на здравословното хранене при децата. Така или иначе през деня има при нас торти сладоледи – всичко и големи награди от томболите и е много, много весело."

Младежи от института „Конфуций“ във Велико Търново представиха китайското изкуство и култура с демонстрации на калиграфия и татуировки с къна.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени