НОВИНИ

Стотици миряни се помолиха на Света Богородица Труеручица за здраве

Днес отбелязваме големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Oще от рано сутринта Троянската света обител се изпълни с десетки вярващи, за да се преклонят пред Божията майка и да измолят здраве и благоденствие за семействата си.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:23, 15.08.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Tой е от България. Тя от Румъния. Семейството им живее в Испания. Години наред живели с една мечта. Несбъдната. До момента, в който се докоснали до иконата на Света Богородица Троеручица. И чудото станало.

Любен: Ние дълги години не можехме да имаме деца и всяка година идвахме тук и това е нашето чудо. Казва се Мария-Виктория.

Всеки, който пристъпи с вяра към иконата на Света Богородица Троеручица ще получи изцеление на своите болежки, а най-скъпите му желани и мечти ще се сбъднат - в това вярват всички, които дойдоха днес в храма.

Всеки човек тук носи неразказаната си история - едни благодарят, други все още се молят за своето чудо.

Нели Тодорова: Надяваме се, че все малко ще ни помогне.
Десислава: Здраве, най-вече здраве, всичко друго се постига.

Всички те получиха благослов от българския патриарх.

+ Неофит, Патриарх Български: Тези, които обичат манастирския живот, нека да престъпят свещените двери на светата обител и да почувстват небесното благословение на Божията майка. Всички миряни е добре да заделят от скромните си средства за възстановяване на тази света обител, което е успешно и твърде радостно. Честит празник!

Отговорът на призива на патриарха дойде от властта - ще се отделят още средства за храмове. Премиерът Борисов разгледа ремонтираното с отпуснати от правителството средства Антимово крило.

Бойко Борисов, министър-председател: Този празник майка го почиташе повече от Великден, защото някакси го свързваме с Божата майка, с майките, с най-доброто. Манастирът пак е Троян, този един милион за Антимовото крило пак е Троян, а не Банкя. Така, че с уважение към всички се отнасяме на него ден. С още повече усърдие ще продължим да изграждаме и да помагаме на светата църква.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна завърши ветроходната регата Кор Кароли
Във Варна завърши ветроходната регата "Кор Кароли"
Карлос Сайнц ще замени Фернандо Алонсо
Карлос Сайнц ще замени Фернандо Алонсо