НОВИНИ

Сигнализираха за стотици мъртви риби край река Караагач

Стотици мъртви риби край брега на река Караагач в Китен. Наши зрители сигнализираха, че от два дни масово рибите измират. Според местните причина за това е, че канализациите на Китен и Приморско се оттичат в реката и така рибата умира.

bnt avatar logo
от Юлияна Шопова
19:10, 14.08.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Днес бреговете на река Караагач в Китен отново бяха заляти с мъртва риба. Ясно се виждаше в с просто око, че водата е мътна и замърсена. Според хората, които летуват в намиращият се на близо къмпинг става въпрос за екологична катастрофа.

Хората се притеснени, че мъртвата риба е започнала да се разлага и освен неприятната миризма ще донесе болести.

Деяна Димова: Децата си играят с мъртвата риба, ходят , тичат казвайки "Тате, това какво е?" Мисля, че това е една болест, която може да се пренесе не само на децата, но и на хората, след като реката бъде отворена всичко това ще се излее в морето.

9-годишният Марио е едно от децата, който се хвали с богат улов от болната риба. Той е успях да занесе голямо количество морски дарове на майка си, която е обещала да ги приготви за вечеря.

Експерти на РИОСВ - Бургас и Басейнова дирекция - Варна извършиха проверка на водите на река Караагач, при която е установено, че има единични екземпляри умряла риба. Експертите са установили, че реката не се влива в Черно море, заради образувалата се по естествен път пясъчна коса в района на устието на реката. Взети са проби от крайбрежните морски води от три пункта. На място са измерени ph на водата и съдържанието на разтворен кислород. Взети са и водни проби за физико - химичен анализ. Резултатите се очакват до дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от германските железници спряха работа
Част от германските железници спряха работа
Стачките на летището в Лисабон продължават
Стачките на летището в Лисабон продължават