COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стотици посрещнаха днешния празник в църквата "Св. Успение Богородично" в София

Празнични литургии по повод Успение Богородично бяха отслужени в храмовете в целия град. По-рано през деня стотици хора се стекоха, за да почетат Света Богородица. Как протече денят в църквата "Св. Успение Богородично", която днес отбелязва и своя храмов празник, вижте в следващия репортаж.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:00, 15.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Силна вяра и смирение събраха в софийският храм "Успение Богородично" стотици миряни, дошли да се помолят за здраве още рано сутринта.

Славка
"С вяра човек живее и да прави добро, защото всичко се вижда, дори и да вземем приказката: "Направи добро и го хвърли в морето, то все някога ще се върне при теб", но ти не го правиш за теб, то просто трябва да се прави добро."

В това вярва и Емил. Той няма близки именници, но въпреки това е превърнал в своя традиция ходенето на църква всяка година на този ден.

Емил
"Правя го, защото се чувствам добре. Това е моя инициатива, така го чувствам, че трябва да дойда на днешния празник и да бъда тук."

И макар да е не е особено голям, нито пък с дълга история зад себе си, днес храмът събра стотици хора, които отправиха своите молитви към Богородица, защото се твърди, че на този ден те носят особена сила.

Топ 24
Най-четени
Грипна ваканция за училищата в община Благоевград
Грипна ваканция за училищата в община Благоевград
Хелън Мирън се завръща на малкия екран
Хелън Мирън се завръща на малкия екран