COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стотици вярващи дойдоха за празника на черквата на Ванга в Рупите

На Петковден стотици вярващи посетиха местността Рупите за храмовия празник на черквата „Света Петка Българска”, построена по заръка на пророчицата Ванга. По случай празника в храма бе отслужена тържествена литургия. Тази година се навършват 23 години от освещаването му.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Николай Янев
16:58, 14.10.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Мнозина бяха дошли в храма на Ванга на днешния празник, за да изразят почитта си към нея, да запалят свещ за здраве или да потърсят подкрепа. Други - от благодарност за помощта, която са получили от пророчицата приживе.

Тук бяха и много от близките ѝ хора.

БНТ: - Липсва ли ви?
Нешка Робева: - На мен лично, много. И ми липсва, и имам усещането, че е тука... Секунда не съм мислела за нея като за човек, който си е отишъл.
Димитър Томов -писател: Хората имат потребност от човек като нея-добър,да вярват в доброто.

Все повече хора от страната и чужбина посещават черковния комплекс в местността ,казаха от фондация „Ванга”.

Иван Драмов - председател на фондация „Ванга”: Най-посещавана е малката къщичка на леля Ванга, където тя е приемала хора за помощ, за срещи, за съдействие по различни поводи.

Доста поклонници влизат и в изложбената зала, където фотоси и филми показват моменти от живота на пророчицата. Основната задача на Фондацията е да поддържа в добър вид комплекса и огромният парк - с площ над 200 декара, каза Драмов. По думите му целта е да бъде чисто, тревата винаги да е зелена и да има много цветя, както многократно им е заръчвала Ванга.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"