COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Стоян Мирчев: Напрежението в БСП беше потушено на вчерашния конгрес

Вчерашният конгрес беше оздравителен за БСП, тъй като имаше напрежение в Националния съвет на партията. Напрежението беше потушено. От тук нататък предстои най-важната задача да се мобилизираме и да се явим по-силни, здрави и единни на предстоящите местни избори. Това каза в студиото на Сутрешния блок на БНТ Стоян Мирчев – член на Националния съвет на БСП, депутат от ПГ на БСП за България.

от БНТ
07:54, 17.06.2019
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Според Мирчев решенията в партията се взимат по един демократичен начин, но е имало колеги - 4-5, които са критикували действията на партията. Точно вчера на конгреса се изчистиха тези недоразумения между нас, каза той.

Стоян Мирчев: Госпожа Нинова искаше да подаде оставка както е нормално в една демократична, цивилизована държава. След една загуба лидерът поема по един или друг начин отговорността. За съжаление от страна на някои наши колеги, това беше използвано, за да се уредят вътрешни различия между тях и сегашното ръководство. Но партията много единно реагира. От почти всички организации в страната се получиха призиви тази оставка да бъде оттеглена, защото най-малкото сега не е моментът. Буквално ние вече влизаме в кампания за местните избори. Структурите трябва да започнат да избират своите представители за изборите октомври месец и не е в момента най-подходящата ситуация, в която партията може да се занимава вътре в себе си.

Мирчев е убеден, че решението да оттегли оставката на Нинова и е коствало много, тъй като това до някаква степен ще удари имиджово и самата нея. Тя преглътна всичко това и пое много по-голяма отговорност като оттегли оставката, каза Мирчев.

По думите му моралният акт е бил поет и от председателя на предизборния щаб Георги Свиленски, който си подаде оставката. Той пое цялата отговорност и назова грешките в кампанията за евроизборите, каза Мирчев.

Стоян Мирчев: Борисов има интерес в БСП нещата да не се случват, да има проблеми и напрежение. Но за негово най-голямо нещастие, БСП след вчерашния конгрес излезе единна, цяла.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ВМА: Отчитаме добър успех при лечение с кръвна плазма на пациенти с коронавирус
ВМА: Отчитаме добър успех при лечение с кръвна плазма на пациенти с коронавирус
Отвъд границите: Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото
"Отвъд границите": Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото