Областният на Варна: Свлачищата са от основните проблеми на Северното Черноморие

От години един от основните проблеми на Варна са свлачищните процеси, които тормозят собствениците на имоти. Много са факторите, които влияят за "пробуждане" на старите свлачища и активиране на нови. Сред тях са масовото застрояване на опасните райони и интензивните дъждове. За укрепването на всички места, където земята се свлича, са нужни десетки милиони, с които общината не разполага. Има ли решение на проблема и кои са най-големите свлачища на територията на Варна - гледайте в прякото включване на Петър Дойкински.

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:16 мин.
У нас

Във Варна са регистрирани близо 90 свлачища и до днес едно от най-големите и най-проблемните остава това в местността Трифон Зарезан. Там вече повече от две десетилетия брегът се свлича, а панорамният път за Златни пясъци остава затворен.

Стоян Пасев, областен управител на Варна: В действителност свлачищата са един от основните проблеми на Северното Черноморие. Брегът не е като на юг полегат, а е с откоси. Няма как да привлечем инвеститори, без да се инвестира в овладяване на свлачищните процеси.
Топ 24
Най-четени