НОВИНИ

Страните от Персийския залив удължиха ултиматума към Катар с 48 часа

Страните от Персийския залив удължиха с 48 часа срока на ултиматума към Катар да приеме техния списък с 13 искания. Сред исканията са прекъсване на връзките с Иран. Междувременно Техеран днес подписва споразумение за милиарди долари с френската компания Тотал за добив на газ.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:47, 03.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства приеха искането на Кувейт да удължат с 48 часа срока на поставения на Катар ултиматум да приеме списък с 13 искания. Сред тях са затварянето на телевизия "Ал Джазира" и на разположена в Катар турска военна база, както и ограничаване на отношенията с Иран.

Кувейт служи като посредник между Катар и четирите страни от Залива, след като те прекъснаха връзките си с Доха, обвинявайки я в подкрепа на международния тероризъм и че е съюзник на регионалния им противник Иран.

Междувременно в иранската столица днес се подписва споразумение за 4,8 милиарда долара за разработка на голямо газово находище. То е с френската Тотал и тя става първата западна компания, която се завръща в Иран след частичното вдигане на санкциите срещу Техеран.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оранжев код за валежи и гръмотевици в 10 области на Северна България
Оранжев код за валежи и гръмотевици в 10 области на Северна България
Стрелба пред джамия в южния френски град Авиньон
Стрелба пред джамия в южния френски град Авиньон