НОВИНИ

​Стрелба в болница разтърси Чикаго

Мъж простреля лекарка извън сградата на болницата, преди да се втурне вътре и да убие още двама - помощник-фармацевт и полицай.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
08:04, 20.11.2018 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Размяната на огън по коридорите на болница разтърси дори град като Чикаго - привикнал с убийствата. Мъж и жена спорят на паркинга пред Мърси хоспитал. Според местни медии, те са били сгодени, а той си искал обратно пръстена.

Мъжът прострелва няколко пъти жената, след това се втурва в болницата. Убива полицаи и още една жена, - помощник - фармацевт, която излизала от асансьора. Тежко въоръжени екипи на полицията влизат в болницата и се опитват да го неутрализират. Стрелбата, продължила няколко минути, предизвиква паника по коридорите. Лекари и пациенти тичайки, се опитват да напуснат сградата. Убитият 28- годишен мъж работи като полицай от една година. Има две деца.

Рам Еманюел, кмет на Чикаго: "Чикаго изгуби лекарка, помощник - фармацевтка и полицай, докато са правели това, което обичат. Това раздира душата на нашия град, това е лицето и резултатът от злото."

Чикаго е сред американските градове с най- много убити от огнестрелни оръжия хора. Миналата година в града са станали 675 убийства или повече от Ню Йорк и Лос Анджелис взети заедно. От началото на годината в Съединените щати са станали 314 масови стрелби - за такива се смятат стрелбите с най- малко 4 жертви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще работи системата за електронните винетки?
Как ще работи системата за електронните винетки?
20 години след аферата Люински
20 години след аферата "Люински"