НОВИНИ

Стрелба в Брюксел

Полицията в Брюксел издирва въоръжен мъж, изплъзнал се при престрелка от полицейска проверка, свързана с атентатите в Париж.

Владислав Велев
от Владислав Велев
17:54, 15.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Мъжът е ранил трима полицаи. Според някои съобщения единият от полицаите е ранен тежко в главата. Засега не се съобщава какво е оръжието, въпреки, че в претърсената къща са били открити огнестрелни оръжия.

От полицията уточняват, че обискът е бил свързан с атентатите в Париж и е бил извършван съвместно с френската полиция. Отбелязва се, че това е първата престрелка, възникнала при операция в Белгия около парижките атентати.
Открилите огън са били един или двама. Засега не е официално потвърдено, че те са обградени, след като са опитали да избягат през покривите на околните сгради.

Няколко детски градини и обществени сгради в района на квартала Форе са блокирани и хората стоят вътре в тях. Потребителите на социални мрежи бяха призовани, както при предишни полицейски операции, да не публикуват информация или снимки за действията на полицията.

В района на инцидента има няколко училища и детски градини, които са били евакуирани. В района е прекъснато движението на градския транспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат Закона за МВР в парламентарна комисия
Гледат Закона за МВР в парламентарна комисия
Руските военни напускат Сирия
Руските военни напускат Сирия