НОВИНИ

Стрелба в посолството на Израел в Аман​

Един йорданец е убит и един израелец - ранен при стрелба в посолството на Израел в Аман, предаде Франс прес, като се позова на източник от йорданските сили за сигурност.

bnt avatar logo
от БТА
21:33, 23.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Стрелба в посолството на Израел в Аман​

"Йорданец е убит и израелец - тежко ранен при стрелба в посолството на Израел", в западната част на Аман, заяви източникът, пожелал анонимност. Асошиейтед прес цитира сайт, свързан с йорданските военни, че израелец и йорданец са ранени при стрелба и нападение с нож в израелското посолство. Около него тази вечер има засилено присъствие на силите за сигурност.

Израелското външно министерство не коментира събитията в йорданската столица, които съвпадат с растящо напрежение между Израел и мюсюлманския свят заради металните детектори, монтирани на Храмовия хълм в Ерусалим.

Йордания е мюсюлманската държава пазител на светинята в Ерусалим. В петък хиляди йорданци участваха в антиизраелски протест в Аман, посочва АП. Според ТАСС посолството на Израел в Аман е било атакувано от терористи. Един от нападателите е убит при престрелката, а израелски охранител е тежко ранен и приет в болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цигулката на венецуелските протести
Цигулката на венецуелските протести
Джихадисти превзеха сирийския град Идлиб
Джихадисти превзеха сирийския град Идлиб