Заподозреният за стрелбата в синагогата в Питсбърг Робърт Бауърс заявил пред полицейски служители, че евреите извършват геноцид и че искал всички те да умрат. Това се посочва в огласената днес заповед за задържане на мъжа. Нападателят, на когото са повдигнати 29 федерални обвинения, както и обвинения на щатско равнище в Пенсилвания, ще се изправи за първи път пред съда утре.

Снощи Робърт Грегъри Бауърс уби осем мъже и три жени в синагогата "Дървото на живота" по време на религиозна служба, преди специализиран полицейски отряд да го простреля.

Представители на властите съобщиха на пресконференция, че убитите са на възраст между 54 и 97 години. Сред тях са братя и съпружеска двойка.

Преди да предприеме атаката, мъжът публикувал антисемитски послания в дясната социална мрежа Габ, съобщи британският в. "Мирър".

"ХИАС иска да вкара в САЩ нашественици, които да убиват нашия народ. Не мога да гледам отстрани как моят народ бива избиван. Гледайте, влизам", написал Бауърс. Той визирал американска еврейска организация, която оказва помощ на бежанци.

След стрелбата в Питсбърг: Жертвите са 11, сред тях няма деца

След стрелбата в Питсбърг: Жертвите са 11, сред тях няма деца

Жертвите на стрелбата в синагога в американския град Питсбърг вече са 11, сред тях няма деца. Срещу нападателя - 46-годишният Робърт Бауърс, са повдиг...

Изясниха самоличността на стрелеца от синагогата в Питсбърг

Изясниха самоличността на стрелеца от синагогата в Питсбърг

Извършителят на атаката в синагога в американския град Питсбърг, щата Пенсилвания, беше идентифициран като Робърт Бауърс, на 46 години, съобщи Си Ен Е...