НОВИНИ

Държавата отпусна пари за ремонта на мост, разрушен от наводненията през 2014 г.

700 000 лева отпусна държавата за строителството на срутен при наводненията през 2014 година мост във врачанското село Малорад. Ремонтните дейности се забавиха повече от две години заради безкрайни обжалвания на процедури от фирми-изпълнители, а местните почти бяха загубили надежда, че пътното съоръжение, което свързва няколко села, ще бъде възстановено.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
08:23, 14.01.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Преди три и половина години високата приливна вълна по реката напълно срути моста и така беше затворен пътя между общините Борован и Хайредин. Сега ремонтът му започна с разчистване на полуразрушените основи.

Цено Цоловски,кмет на с. Малорад: Това е първият етап, разрушаването на стария мост. След това ще има втори етап, защото финансирането е на два транша. Засега хората работят усърдно, и събота и неделя без почивка и засега няма никакви проблеми.

След пропадането на моста селото остана без обществен транспорт, защото автобусите отказват да минават по обходния маршрут с много дупки и остри завои.

Марко Райков, с. Малорад: Без автобуси и никакъв превоз, чакат само на леки коли и по 5 лева вземат до Борован.

Хората в Малорад се надяват, че до идващата пролет мостът ще бъде готов и това ще сложи край на транспортните им неволи.

Преди да започне строителството, се извършва и почистване на речното корито, за да се предотврати рискът от ново наводнение.

Марко Райков, с. Малорад: Много е важно да се отдели водата отстрани, много е важно, защото иначе мост няма да може да стане. И пак може да го отнесе, защото отгоре са два язовира, на втори и трети стопански двор.
Цено Цоловски, кмет на с. Малорад: Сега ли е подходящият момент за такива ремонти? - За този ремонт няма подходящ момент, той трябва да се случи по най-бързия начин.

Разрушеният мост край Малорад остана последният обект, за който едва сега се намериха средства за ремонт след голямото наводнение през 2014 година, което потопи Мизия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Губернаторът на щата Хавай се извини за фалшивата тревога за балистична ракета
Губернаторът на щата Хавай се извини за фалшивата тревога за балистична ракета
8 души загинаха, а десетки пострадаха при пожар в сграда в Португалия
8 души загинаха, а десетки пострадаха при пожар в сграда в Португалия