НОВИНИ

Строят най-голямата театрална сцена на открито

Започна изграждането на най-голямата театрална сцена на открито в България. 60-тонната конструкция ще е пред Народния театър "Иван Вазов". Декорите и сценографията на шестте спектакъла, които ще бъдат изиграни на нея, са специално пригодени за представленията на открито.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 29.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

"Мнимият болен", "Лунатици" и "Почивен ден" са представленията, които актьорите от Народния театър ще изиграят на открито от 3-ти до 7-ми юли.

Сцената ще се намира точно пред Народния театър и ще е само на 4 метра от публиката.

Местата за зрителите на "Театър пред театъра" са 1000 и са разположени на 32 реда. До тях ще се стига през осем входа. Единият ще е пригоден за хора в инвалидни колички.

Инж. Емил Марков - зам.-дир. по техническите въпроси и художествено-постановъчната дейност в Народния театър: Това нещо е много мащабно за нас. Ние за първи път правим такова нещо. Ще имаме над 150 осветителни тела. За шестте спектакъла билетите са вече изкупени на 90%.

Началният час на представленията е 21.30.

Габриела Медникарова: В момента е топло, младите хора търсят точно такива инициативи и със сигурност бих присъствала.
Галя Симеонова: За много от култовите представления билетите свършват бързо и човек не може да си вземе. Така че тук е много по-достъпно за всички.

Преди началото на представленията ще бъдат взети специални мерки за сигурност. От СДВР призовават зрителите да не носят обемисти багажи, за да не затрудняват проверките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешна нужда от нови линейки във Варна
Спешна нужда от нови линейки във Варна
Пускат на свобода нападателя на незрящи туристи в Несебър
Пускат на свобода нападателя на незрящи туристи в Несебър