НОВИНИ

Сценариите пред коалицията - коментар на Антоанета Христова и Борис Попиванов

Колко сложна е политическата обстановка в страната - този въпрос вълнува в последните дни след поисканата и неподавана до момента оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Какви са сценариите, които тази ситуация може да породи - политическият психолог проф. Антоанета Христова и политологът доц. Борис Попиванов - гости в Сутрешния блок.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 23.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В момента управляващите, цялата коалиция се намира в ситуация, в която трябва да вземе решение. Посоката, в която може да се очаква разрешение на проблема, е повече успокояване на ситуацията, отколкото ескалиране на кризата, обясни проф. Антоанета Христова.

Към момента мисля, че почти няма политическа сила, която да иска предсрочни избори или промяна на стабилността, за която говори премиерът, при евентуално поискване на оставка на Валери Симеонов от него. Никой няма да тръгне в тази посока вероятно да иска оставка, надявайки се, че средата не предполага избори в рамките на следващите два, три, четири месеца.

Христова смята, че премиерът "хвърля топката там, където трябва да бъде", топката е в полето на "малкия коалиционен партньор". Свидетели сме на твърде грозни сцени, които не правят чест на българската политика, обясни доц. Борис Попиванов.

В случая може би не говорим толкова за стабилност, колкото за елементарна човечност, благоприличие и домашно възпитание, тяхната липса трябва да бъде наказана и премиерът Борисов е този, които трябва да поеме отговорността по отношение на вицепремиера Валери Симеонов като поиска неговата оставка, защото това е редното поведение в една демокрация, това не е първата му такава проява от началото на този кабинет.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две неукрепени свлачища затрудняват движението по пътя за село Добралък
Две неукрепени свлачища затрудняват движението по пътя за село Добралък
Премиерът Бойко Борисов се среща с президента на Египет
Премиерът Бойко Борисов се среща с президента на Египет