НОВИНИ

Студ и сняг сковават Северна и Западна Европа до понеделник

Северна и Западна Европа ще бъдат обхванати от изключително студент фронт, който освен ниски температури ще донесе със себе си и валежи от сняг, съобщава Евронюз. Мразовитото време, което ще продължи до понеделник, ще обхване Португалия, Испания, Франция, Ирландия, Великобритания, Белгия, Люксембург и Скандинавието.

bnt avatar logo
от БГНЕС
19:00, 02.02.2019
Чете се за: 00:23 мин.
По света
студ сняг сковават северна западна европа понеделник

Синоптиците прогнозират, че през следващите три дни температурите в части от Норвегия и Финландия ще паднат до между минус 17 и минус 21 градуса.

В Шотландия живакът в термометрите също ще падне в зоната на двуцифрените минусови температури, докато в Испания температурата ще е около минус 4 градуса.

Британското метеорологично бюро издаде жълт код за опасност от сняг и поледици. Във Франция се очакват обилни снеговалежи в районите с над 700 м надморска височина. Най-голямо количество сняг ще падне над Алпите и Пиринеите.

Въпреки очакваните минусови температури обаче, времето в Европа остава доста по-меко спрямо арктическите студове в САЩ, които взеха 21 жертви през изминалата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безстопанствен кон предизвика тежка катастрофа край Казанлък
Безстопанствен кон предизвика тежка катастрофа край Казанлък
Спасиха трима младежи от удавяне в придошла река в Тоскана
Спасиха трима младежи от удавяне в придошла река в Тоскана