Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с призив за отговорно и безопасно посрещане на осми декември. Поредната кампанията е следствие на тежката катастрофа, която преди пет години отне живота на четирима младежи от университета. Те загинаха на връщане от Пампорово, където били за студентския си празник.

Пловдив

На празника си студентите от Университета по хранителни технологии раздават на колегите си листовки и календарчета, които призовават: "Празнувай отговорно".

Иво Финков, председател на студентския съвет в УХТ-Пловдив: "В средата има часовник, той изобразява километража на автомобила. Дали да изберем да шофираме с 80 и да се приберем живи и здрави, или да шофираме с 200 и да стигнем до болница или още по-тежко нещо."

Иван е избрал да празнува в малко и спокойно балканско селце.

Иван Генов, студент в УХТ-Пловдив: "Много хубав път разбрах, че има, и са го почистили, и се надявам там да няма проблем с отиването и връщането."

В цялата област Пловдив вече текат специализирани полицейски операции. Следи се за скоростта и за шофиране след употребата на алкохол.

Ботьо Гиргинов, инспектор в Пътна полиция Пловдив: "Ще има засилено полицейско присъствие в зоните и до местата в близост до питейните и увеселителните заведения и по главните пътища на областта."

Контролът ще продължи и през почивните дни, за да се гарантира безпроблемното връщане на студентите от курортите, увериха от полицията в Пловдив.