НОВИНИ

Студентският празник в Банско

Студентите щурмуваха Банско. Близо 15 хиляди младежи са избрали да празнуват в планинския курорт. Резервирани са освен повечето хотели в града, къщите за гости, дори хижите. Резервациите са направени преди повече от месец. Освен от родните университети има студенти и от съседните страни Турция, Гърция, Македония и дори Румъния, избрали България за празника.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
18:21, 08.12.2015
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Купонът тече с пълна сила в Банско. Много от студентите са захвърлили учебниците поне за 3 дни, за да дадат всичко от себе си за празника.

Никола: Той купона не е спирал от няколко дена като цяло, ние сме си готови...
Хари: Настроението е на 6, сега малко разходка на свеж въздух за изтрезняване.
Илиан: Много положително настроение, усмивки и да мине безаварийно най-вече...

Традиционните бански специалитети неизменно придружават студентското меню тази вечер. За две нощувки със закуска и празнична вечеря в повечето хотели младежите ще платят около сто лева. Специално за празника хотелиерите правят жест към студентите в курорта.

Малин Бистрин - председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско: "Започваме с нощувките, тъй като са делнични дни да направим две плюс една подарък от хотелиерите, същото нещо важи и за ресторантьорите, където се хранят, в спа центровете има различни изненади, така че те да изкарат своя незабравим празник и догодина отново да се върнат в Банско."

Освен специалните оферти на хотелиерите за студентите, Банско посрещна туристите на 8-ми декември и с хубаво време. Пожарникари, полициаи и дори инспекторите от агенцията по храните и данъчните тази нощ са в курорта, но няма да празнуват, a ще правят проверки. За да не се стига до инциденти, като този станал в първите часове на студентския празник, когато скандал между младежи завърши с един пострадал с прободни рани и двама в полицейския арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверки на НАП и МВР по автокъщите в Дупница
Проверки на НАП и МВР по автокъщите в Дупница
Светият Синод награди служебния премиер Георги Близнашки с орден Св. Св. Кирил
Светият Синод награди служебния премиер Георги Близнашки с орден "Св. Св. Кирил