НОВИНИ

Студът взима жертви в Южна България

Мъж е починал от студ в Хасково тази нощ. Лекари се борят за живота на друг човек от село Книжовник. Той бил откаран в безсъзнание в болница в града. Тялото на друг мъж, който вероятно също е починал от измръзване, е открито в чакалнята на Централна гара в Пловдив. Сигналът за безжизненото тяло е подаден тази сутрин след 8 часа.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:35, 12.01.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Образувано е досъдебно производство в пловдивската полиция, което да установи причините за смъртта на човека, открит във фоайето на гарата, съобщиха от пресцентъра на МВР-Пловдив. По неофициална информация 65-годишният мъж е жител на град Куклен. Защо е спял в чакалнята на гарата все още не е ясно. Той обаче не е бил един от бездомниците, които отказали да бъдат настанени в приют заради студовете.

Георги Титюков – заместник-кмет на Община Пловдив
„В дома за стари хора сме разкрили специално помещение, оборудвано с легла, чаршафи, завивки, отопление. Храна им се дава на хората, но най-важният момент тука е, че трябва да желаят хората. Да, по сега действащото законодателство няма как да задържим някой против волята му дори.“

Въпреки това и снощи бездомен човек, който спял на улицата в Пловдив, е прибран в приют от полицейски патрул. От Общината още преди големите студове са изпратили искане до пловдивската полиция да прибира бездомните хора, които са по улиците в града, за да не премръзнат. Има предложение и за осигуряване на 50 комплекта дрехи и обувки за тези, които живеят на открито. То обаче трябва да бъде одобрено и включено в бюджета на Общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена с увреждане от София не е излизала от Коледа от дома си заради непочистения сняг
Жена с увреждане от София не е излизала от Коледа от дома си заради непочистения сняг
Потребителските спорове – вън от арбитражните съдилища
Потребителските спорове – вън от арбитражните съдилища