НОВИНИ

​Св. Синод изрази категорично несъгласие с предстоящия "София прайд"

Св. Синод на Българската православна църква излезе със становище по повод предстоящия на 9 юни "София прайд". Св. Синод за поредна година изразява своята позиция на категорично несъгласие с провеждането на парада и призовава към "благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".Публикуваме становището без съкращения:

​св синод изрази категорично несъгласие предстоящия софия прайд
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 15.05.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

"Във връзка с обявения гей парад в София на 9 юни 2018 г. Св. Синод на Българската Православна Църква и тази година изразява своята принципна и непроменена позиция на категорично несъгласие за провеждането на парада и на отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха.

Зачитайки свободата на волята, светата Православна Църква отново се обръща към своите чеда, братя и сестри и с обич им напомня, че свободата е отговорност, и че истински свободният човек, ако поиска, може да се освободи от греха с помощта на Бога и на ближния в лоното на св. Православна Църква.

Всяка човешка душа е по-ценна от целия свят, затова Св. Синод припомня, че Бог не иска смъртта на грешника, „но да се отвърне той от пътя на злото и греха и да бъде жив” (Йез. 33:11)."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев ще е домакин на тържествената вечеря ифтар
Президентът Радев ще е домакин на тържествената вечеря ифтар
Над 145 000 семейства в България имат репродуктивни проблеми
Над 145 000 семейства в България имат репродуктивни проблеми