НОВИНИ

65 хиляди души са загинали по пътя към Европа при нелегален трафик на мигранти

65 хиляди души са загубили живота си по пътя си към Европа, откакто се води статистика за нелегалния трафик на мигранти. Това съобщи днес в Брюксел министърът на външните работи Екатерина Захариева, която участва в заседание с колегите си от Евросъюза.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
19:08, 17.07.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Те се споразумяха да бъде ограничена продажбата и износа за Либия на надуваеми лодки, които се използват от трафикантите. Захариева съобщи, че всяка една от държавите е била призована да потърси начини за да се подпомогне финансово Африканския доверителен фонд, който се грижи за бежанските лагери на територията на Либия.

В Брюксел външният ни министър обсъди с унгарския си колега общи енергийни проекти и обща среща на първите дипломати от Вишеградската четворка плюс България, Гърция и Румъния.

Екатерина Захариева, министър на външните работи : "Моето съобщение към колегите беше това, че трябва да бъдем солидарни с външните граници, каквато е и България, и Италия и да приемем политиката за релокация не означава, че това ще реши всичките ни проблеми. Солидарността не означава, че не трябва да продължим да полагаме усилия, да спрем незаконната миграция, както я наричаме ние, това е най-ужасната, най-смъртоносната туристическа агенция.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин: Не може да се развива икономика на основата на ниско заплащане
Ивайло Калфин: Не може да се развива икономика на основата на ниско заплащане
Протест в квартал Дружба срещу строеж до езерото
Протест в квартал "Дружба" срещу строеж до езерото