НОВИНИ

Светлозар Лазаров: Русия проявява активен интерес за сътрудничество с България

ХХII международен икономически форум в Санкт Петербург се проведе в края на миналата седмица. Във форума участие взеха френският президент Еманюел Макрон и управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард. В Санкт Петербург беше и националният координатор на "Атака" Светлозар Лазаров, който днес беше гост в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 28.05.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Лазаров определи форума като едно много добре организирано мероприятие, което протече на едно изключително високо и политическо, и икономическо ниво.

Светлозар Лазаров: С оглед на всичко това, което ни упрекват за нашето искане - говоря политическо, за взаимноизгодни отношения с Русия, за активно търговско-икономическо сътрудничество, което трябва да бъде скрепено и със съответната политическа подкрепа, защото без политическа подкрепа нищо не може да се случи. За съжаление, за пореден път, ние вървим след Макрон, след Меркел и пак оставаме някъде на опашката, защото пропуснахме доста шансове, пропуснахме доста възможности. Аз проведох срещи на добро ниво. Така или иначе бях поканен от президентската администрация, разговарях и със съветници на президента, разговарях и с топ банкери. Русия като цяло проявява активен интерес за сътрудничество с България, но няма да скрия, че пречка за това са и санкциите, които са наложени и които пречат на едни нормални отношения. Вижда се, че европейските лидери подават ръка и търсят възможности за активно сътрудничество с Русия.

По думите на Лазаров, проектът АЕЦ "Белене" може да бъде взаимноизгоден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Лек автомобил удари автобус с около 20 пътници край Враца
​Лек автомобил удари автобус с около 20 пътници край Враца
Експерти: Здравословният модел на хранене тръгва от семейството
Експерти: Здравословният модел на хранене тръгва от семейството