COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Световен ден на Рекордите на Гинес

Днес светът отдава почит на онези хора, които са направили най-невероятни неща по-добре от другите и са попаднали в книгата за Рекорди на Гинес. Този ден се отбелязва от 13 години и не престава да удивява с нови и нови списъци на постижения.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
21:24, 08.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
Животът

Само те си знаят какво им е коствало да влязат в книгата на Световните рекорди. Но веднъж признати, постиженията им остават там. Едва ли някой скоро ще подобри най-далечния кош със задно салто на Харлемските баскетболисти - от 17 метра и 71 сантиметра.

Едва ли Еньо Рубик е подозирал, че един ден китаецът Цюе Цзянцюй ще успее да подреди неговото кубче с главата надолу за 15 секунди и 84 стотни.

;

Един от най-новите рекорди в книгата на Гинес е балкански. На панаир в Сараево 140 готвачи от Босна, Сърбия, Македония, Черна гора и Словения обединиха сили и направиха 14 хиляди 186 палачинки за 8 часа.

Но най-достойни за уважение безспорно са рекордите, които надмогват гравитацията и недъзите. Последната дума в тази категория е на американеца Арън Фодърингам. Той прелетя 21 метра и 35 сантиметра със засилка от рампа с инвалидната си количка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Д-р Даниела Дариткова: Ниското ДДС не гарантира ниски цени
Д-р Даниела Дариткова: Ниското ДДС не гарантира ниски цени
​Елтън Джон тръгва на прощално турне във Великобритания през 2020 г.
​Елтън Джон тръгва на прощално турне във Великобритания през 2020 г.