НОВИНИ

Световен конгрес на ски учителите в Пампорово

Със стилна церемония и много настроение в Пампорово беше открит 21-вият световен конгрес на ски учителите. В шоу-програмата участваха над 1100 майстори на белите спортове, които очароваха зрителите с уменията си. По писта "Стената" се пусна и звезден отбор от български олимпийски и световни шампиони. БНТ излъчи събитието на живо.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев
21:12, 17.03.2019
6928
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

За невероятната обстановка в Пампорово спомогнаха още над 40 гайдари, деца в народни носии, редица ансамбли и музикални изпълнители. След шумните пироефекти и красивата заря зрителите видяха в нетипични амплоа последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова, прочутият ни гимнастик Йордан Йовчев, както и момичетата от златния ни ансамбъл Ренета Камберова и Снежана Дечева.

Събитието в Пампорово е отлична реклама за условията по българските курорти, смята министърът на туризма Николина Ангелкова.

В програмата на конгреса са предвидени над 120 упражнения, посветени на различните дисциплини в белите спортове - алпийски ски, сноуборд, ски-бягане, телемарк. "Интерски-конгрес 2019" е поредното съществено спортно събитие, с чието домакинство България се справя блестящо, сподели министър на спорта Красен Кралев.

Социалният аспект също не е забравен. Деца от Смолянска област в затруднено финансово положение ще получат първите си ски-наставления напълно безплатно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестът в Белград приключи, опозиционният лидер с ултиматум към властите
Протестът в Белград приключи, опозиционният лидер с ултиматум към властите
Китаристът на Стинг представи в Пловдив албума Абсент
Китаристът на Стинг представи в Пловдив албума "Абсент"