НОВИНИ

Световен панаир на изобретенията в Нюрнберг

В Нюрнберг, Бавария започна поредното издание на международния панаир за изобретения и иновации, който навършва 70 години. На юбилейното издание са представени около 800 изобретения. Някои от тях може да се превърнат в широкоизползвана придобивка в ежедневието, както често е ставало досега.

bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 02.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още

От началото си през 1948 г. изложението на изобретения и иновации в Нюрнберг е било дебют за вече добре познати ценни идеи - първият катализатор, телефонът с бутони, избелващите коригиращи писалки, куфарите с колелца.

Сред представените сега са офис мебели за хора с болки в гърба, просто, но ефикасно средство срещу падане на наметнат пуловер, бутилка за съхранение на различни видове течности, нов модел велосипед, дори робот за плевене.

Хенинг Кьонике - мениджър проекти на изложението: Изобретателят винаги трябва да държи пръст върху пулса на времето и да знае какво вълнува хората в момента.

Изложението свързва изобретателите помежду им и с бизнеса, а идеите получават широк отзвук, благодарение на голямото медийно внимание. Въпреки че обичайно само една трета от патентите, представени в Нюрнберг стигат до производство, иновациите са най-важната движеща сила за дългосрочния успех на компаниите, а оттам и за бъдещия икономически растеж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват смъртта на французойка в Ловеч
Разследват смъртта на французойка в Ловеч
В Казанлък протестираха срещу движението на каруци по пътищата
В Казанлък протестираха срещу движението на каруци по пътищата