НОВИНИ

Световни музиканти излизат на сцената на Джаз фестивала в Банско

Меломаните най-вероятно сега са се насочили към планински, а не морски курорт. 20-годишен юбилей чества тази година Джаз фестивалът в Банско. От днес до 12 август редица световно известни музиканти ще стъпят на сцената в града под връх Тодорка, за да станат част от историята на най-големия летен фестивал в България. Организаторите на юбилейното издание обещават вълнуващи джаз вечери, в които всеки да открие своята музика и да се наслади на изпълнението на любими певци и групи.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
20:32, 05.08.2017
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Юбилейното издание на Международния джаз фестивал в Банско събира на една сцена звездни имена от България, Европа и Съединените американски щати.

доктор Емил Илиев, директор на Джаз фестивала: Това, което е много важно за нашия фестивал да знаят хората е това че ние не го правим само за истинския тесен профил на думата джаз. Ние го правим съчетан с по-популярни форми на музиката, и суинг и блус и дори поп музика, имаме попсъстави, но много добри.

Джаз фестивалът e променил Банско през последните 20 години, убедени са жителите на планинския курорт.

Райна Гюмова: Мисля, че добре се отразява на града, на хотелиерите, на ресторантьорите. Пък и ние искаме града да е жив. Така е по-добре с повече хора е по-хубаво, по-весело и така, а пък тук стават страхотни купони и тук и след това продължават по хотелите и до зори.
Георги Икономов, кмет на община Банско: Фестивалът промени облика на Банско от едно малко градче, което беше по-скоро със селски тип, имаше малко туризъм, имаше малко ски, имаше самобитната култура, но този колорит и това различно, което му даде джаза го направи Банско много уникално и много търсено през лятото.

Първата фестивална вечер с участието на българското суинг трио „Сентиментъл Суингърс" и Биг бенд Благоевград. Специален гост ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов.

Тук ще бъдат и Аксел Цвингенбергер - един от най-популярните буги изпълнители на планетата и македонецът, с неповторима техника на свирене на китара Влатко Стефановски.

Италианската певица Патриция Лакуидара, чиято музика, обхващаща различни жанрове, богата на фолклорни мотиви и експериментално звучене, ще закрие първата джаз вечер под открито небе в Банско.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​За първи път у нас - оперно представление на шлеп по Дунав
​За първи път у нас - оперно представление на шлеп по Дунав
Скандалът със замърсените с инсектицид яйца в Европа се разраства
Скандалът със замърсените с инсектицид яйца в Европа се разраства